Ivar, Kooren, Astrofotografie, Astrophotography, DMK21, DMK31, Moon, Maan, Zon, Sun, Solar, Planeten, Planets, dmk21,dmk31, camera, zonnefotografie, Solarmax, solarmax60,solarmax60S
Zonder er bij stil te staan domineert de zon ons hele leven. Zonder onze zon zou het leven wat we nu leven niet mogelijk zijn. Maar wat weten we eigenlijk van onze zon? Het eerste wat in je kan bovenkomen is dat zij in de morgen in het oosten opkomt en in de avond in het westen onder gaat. Of dat we energie uit de zon kunnen halen met zonnecellen. In de zomer staat de zon langer en hoger aan de hemel. Gelukkig is er nog veel meer te weten te komen over de zon. Ik hoop met deze site een kleine bijdragen te kunnen leveren.
Copyright © Ivar Kooren 2011-2015, Photographical material presentation on this website is subject to copyright.
I See Far Astrofotografie  Ivar Kooren
Home About me Galleries Sun right now Astro Contact Links Blog
De zon heeft bijna alle massa gepakt binnen ons zonnestelsel, wel liefst 99,86%. Van hetgeen wat over was hebben zich de overige planeten gevormd.
De zon is het centrum van ons zonnestelsel waarbij alle planeten om de zon heen draaien. Ook draait de zon zelf om het centrum van ons sterrenstelsel.
PHOTOGRAPHY HELPS PEOPLE TO SEE BEYOND THEIR IMAGINATION”
De zon begon zich ongeveer 4,6 miljard jaar geleden te vormen door samenklontering van  moleculaire gassen waarbij de Waterstof moleculen door de toenemende zwaartekracht zijn gaan fuseren tot Helium. Bij dit proces ontstaat ook veel energie waaronder fotonen. Een reden waarom de zon licht geeft. Om te kunnen fuseren heeft een ster een bepaalde grootte nodig om aan deze zwaartekracht te kunnen voldoen.